Volgens berichten bouwt LinkedIn aan een nieuwe dienst om haar leden freelancers te laten vinden om mee samen te werken.
LinkedIn staat op het punt de strijd aan te gaan met diensten als Upwork en Fiverr met een nieuwe dienst genaamd LinkedIn Marketplace, die haar 740 miljoen leden zal helpen in contact te komen met verschillende professionals en hen te boeken voor freelance projecten.

De stap is nog niet aangekondigd, maar volgens berichten zal LinkedIn Marketplace ook een digitale portemonnee gebruiken om freelancers te betalen en freelancers te laten betalen. Het is volkomen logisch dat LinkedIn deze richting uitgaat, zeker nu, tijdens de COVID-19 pandemie, met veel meer mensen die vanuit huis werken.

De dienst zou LinkedIn voor veel mensen een stuk nuttiger kunnen maken. Niet alleen een plek om met professionele contacten in contact te komen. Marketplace is geen nieuw idee voor LinkedIn. Het platform heeft al een ‘ProFinder’-tool, waarmee leden op het platform naar freelancers kunnen zoeken en deze voor projecten kunnen gebruiken.