Instagram heeft bevestigd dat het eindelijk de mogelijkheid test om afbeeldingen en video’s vanaf de desktop op haar platform te plaatsen.

Instagram heeft zich de afgelopen 10 jaar verzet tegen het plaatsen van afbeeldingen en video’s van andere apparaten dan hun mobiele telefoon. Contentmakers en managers van sociale media hebben lang gezocht naar uitgebreide manieren om dit obstakel te omzeilen en hun leven gemakkelijker te maken.

Maar nu lijkt Instagram van gedachten te zijn veranderd en begint het de functie te testen met een klein aantal gebruikers. Ook is de mogelijkheid om vanaf desktop te posten momenteel alleen beperkt tot het plaatsen van feeds.

Christine Pai, communicatiemanager van Instagram, bevestigde de introductie van de verandering in een interview met Bloomberg:
“We weten dat veel mensen Instagram openen vanaf hun computer”, legt ze uit. “Om die ervaring te verbeteren, testen we nu de mogelijkheid om een feed-post op Instagram te maken met hun desktopbrowser.”

Volgens bronnen heeft Instagram tijdens de pandemie een grote toename van het desktopgebruik gezien en de nieuwe functie wordt gelanceerd om de desktopervaring beter te integreren.

De wijziging, die een grote impact zou hebben op het dagelijks leven van social media managers, is nog niet officieel aangekondigd door Instagram, maar we verwachten dat er binnenkort meer details over de nieuwe functie naar buiten komen.