Speciaal voor jou geef ik meer informatie over hoe je videomarketing kunt inzetten op Facebook. Je bent natuurlijk niet voor niets op deze website terecht gekomen. Je bent op zoek naar hulp. En uit ervaring weet ik dat men het eerst zelf wil proberen om er uiteindelijk achter te komen dat het misschien toch efficiënter is om je Facebook videomarketing uit te besteden. ? Hieronder leer je hoe je effectieve videocampagnes kunt creëren die jouw bedrijf en jouw bedrijfsresultaten ten goede komen.

Facebook biedt een breed scala aan videotools om het publiek te betrekken en de inkomsten te vergroten. Allereerst gaan we hieronder dieper in op drie 3 video-strategieën: #1 Facebook Live, #2 Video-on-Demand en het #3 genereren van inkomsten met videocontent.

#1 Facebook Live

Wat je moet weten over Facebook Live

Door live te gaan op Facebook kunnen mensen vragen stellen, reageren of gewoon realtime meekijken. Gebruik Facebook Live om het laatste nieuws te verslaan, interviews af te nemen of evenementen uit te zenden.

#1.1 Twee manieren om live te gaan

Je kunt live gaan vanaf jouw mobiele telefoon of via de Facebook Live Producer API. Hieronder benoemen we beide opties zodat je zelf kunt bedenken welke de juiste voor jou.

#1.1.1 Live gaan op Facebook met jouw mobiele telefoon

Terwijl je live aanwezig bent bij een evenement of iets dergelijks, kun je besluiten om rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon live op Facebook te gaan, aangezien het verhaal zich in realtime ontvouwt. Misschien ben je bij een hoorzitting en staat de rechter op het punt een beslissing te nemen. Of er vindt een protest plaats en je wilt de gebeurtenissen direct delen met je volgers.

Gebruik een smartphone om live te gaan op Facebook als je:

 • Onderweg bent;
 • Geen toegang hebt tot extra apparatuur zoals een computer, een camera, een microfoon, enz.;
 • Je geen afbeeldingen op het scherm hoeft toe te voegen of tussen camera’s moet schakelen.

Facebook geeft je de mogelijkheid om live te gaan op je mobiele telefoon door de Facebook-app voor iOS of Android te gebruiken.

#1.1.2 Live gaan op Facebook met Facebook Live Producer API

Facebook geeft je ook de mogelijkheid om live te gaan vanaf een laptop of desktopcomputer en via de API. Als je dat doet, word je automatisch doorgestuurd naar Facebook Live Producer, waarmee je live kunt gaan op Facebook met geavanceerde productieapparatuur, een aparte camera en streaming-software. Met Live Producer kun je jouw productie naar een hoger niveau tillen door video van hogere kwaliteit op het platform te streamen.

Gebruik een aparte camera en streaming-software om live te gaan op Facebook als je:

 • De video- en audiokwaliteit wilt maximaliseren.
 • Afbeeldingen of andere geavanceerde functies wilt opnemen (mogelijk is extra software vereist).
 • Toegang hebben tot extra apparatuur zoals een computer, een camera, een microfoon, enz.

De Facebook Live Producer API is een goede optie als je overweegt een politiek debat uit te zenden of een special met experts rond een actueel onderwerp wilt uitzenden.

Facebook Live Producer is toegankelijk vanaf elk device en rechtstreeks vanaf je bedrijfspagina. Lees meer over Facebook Live Producer in het Helpcentrum van Facebook Business.

#1.2 Facebook Live Video optimaliseren

Naast het overwegen van hoe je live zou kunnen gaan – op mobiel versus desktop – zou je moeten nadenken over hoe je je Facebook Live-uitzending kan optimaliseren om meer betrokkenheid te genereren.

Stel jezelf tijdens het plannen de volgende vragen:

 • Hoe kan ik afstemmen op de Facebook Live-video?
 • Zal mijn Facebook Live-uitzending mijn publiek de hele tijd betrokken houden? Hoe kan ik het aantrekkelijker maken?
 • Wat kan ik doen om de “houdbaarheid” van de Facebook Live-video te verlengen?

Bij het voorbereiden van jouw bericht zijn hier enkele dingen waarmee je rekening moet houden bij de uitzending van Facebook Live:

#1.2.1 Voor de uitzending

Net zoals televisienetwerken je attenderen op hun shows en specials via on-air promo’s, moet je ook nadenken over de manieren waarop je je fans informeert over wanneer jij live gaat. Hoewel dit misschien niet altijd werkt, aangezien sommige Facebook Live-uitzendingen betrekking hebben op belangrijke nieuwsverhalen, zal het anticiperen op je uitzending helpen om fans inzicht te geven in wanneer je de volgende keer live gaat.

Enkele dingen die je zou kunnen doen:

 • Plaats een kort bericht op je Facebook-pagina om aan te kondigen wanneer je live gaat, samen met een korte beschrijving van wat je gaat behandelen.
 • Plan indien mogelijk jouw live-uitzending van tevoren op jouw pagina om het publiek te informeren over een aanstaande live-stream. In bepaalde gevallen kunnen geplande uitzendingen meer distributie opleveren en helpen ze loyaliteit en intentie te stimuleren.

» Controleer jouw wifi-verbinding »
Voordat je live gaat, raden we je aan ervoor te zorgen dat je over een sterke wifi- of internetverbinding beschikt om onderbrekingen tijdens de live-uitzending te voorkomen.

#1.2.2 Tijdens de uitzending

» Geef mensen de tijd om mee te doen »
Veel kijkers zullen tijdens de eerste paar minuten van de uitzending ‘inchecken’. Om ervoor te zorgen dat ze niets van de actie missen, wacht je met het starten van je berichtgeving tot je een aanzienlijk publiek hebt.

» Communiceer met jouw publiek »
De kracht van Facebook Live ligt in de onmiddellijke interactie die je tijdens de uitzending in realtime kunt hebben met jouw publiek. Maak gebruik van de tools die beschikbaar zijn via Facebook Live om de publieksparticipatie te vergroten – leer meer over deze tools en hoe je ze kunt gebruiken met Facebook Live: Rooms to Live, Premieres & Live Clipping en Facebook Live: Live Polling, Reactiemoderatie & Grafische afbeeldingen. Herinner kijkers er tijdens de uitzending aan dat ze vragen als commentaar kunnen indienen en probeer op persoonlijk niveau contact met hen op te nemen door de namen van kijkers te noemen wanneer ze reageren.

» Overweeg de kwaliteit van jouw inhoud »
De Facebook Community Standards zijn van toepassing op live video, net als op andere soorten content op Facebook. Dit zijn de regels op hoog niveau tegen seksuele, gewelddadige, godslasterlijke of haatdragende content. Inhoud die in strijd is met het beleid van Facebook, wordt verwijderd. Als je uitzendt vanaf een pagina, groep of evenement, is het beleid voor pagina’s, groepen en evenementen van toepassing. Facebook staat ​​ook niet toe dat statische afbeeldingen of looping-video’s worden uitgezonden, aangezien dit geen echte live video-indelingen zijn.

» Denk aan videolengte »
Uit onderzoek is gebleken dat mensen op Facebook waarde hechten aan langere video’s met een verhaallijn. Bovendien bieden langere video’s meer tijd voor gebruikers om af te stemmen / in te tunen.

#1.2.3 Na de uitzending

» Breid het bereik van de uitzending uit tot buiten de live uitzending »
Hoewel je met Facebook Live in realtime in contact kunt komen met je publiek rond een belangrijk item, kun je er in de uren en dagen na de uitzending gebruik van blijven maken. Van daaruit kun je snackable content maken via de live clipping-tools – zoals korte clips, langere samenvattingen en GIF’s – die je vervolgens opnieuw kunt uploaden naar je Facebook-pagina. Je kunt je videocontent ook opnieuw uploaden en er inkomsten mee genereren als video-on-demand.

Hier zijn enkele aanvullende tips om rekening mee te houden voor, tijdens en na je livestream, en lees praktische tips voor livestreams voor grote uitzendingen in het Helpcentrum van Facebook Business.

#2 Video-on-Demand

Wat je moet weten over Video-on-Demand

Wat je moet weten over Facebook Video-on-Demand

Als je overweegt video’s te produceren voor Facebook, zijn er een aantal best practices die je kunt gebruiken om een ​​boeiendere video voor je publiek op het platform te maken.

Houd bij het plannen en ontwikkelen van je video’s rekening met de volgende tips:

#2.1 Trek snel de aandacht van jouw publiek

Door aan het begin van jouw video kleuren, thema’s en afbeeldingen te gebruiken die jouw merk vertegenwoordigen, kunnen mensen de video en jouw merk snel met elkaar in verband brengen. Overweeg om je video te beginnen met herkenbare mensen, actiescènes of een levendige achtergrond om de interesse te wekken.

Facebook for Creators publiceerde drie praktische tips om uit te proberen op Facebook, inclusief hoe je de aandacht van je publiek kunt trekken door middel van een teaser-trailer van 3-5 seconden.

#2.2 Ontwerp voor geluid uit

Aangezien de meeste video’s in mobiele feed zonder geluid worden bekeken, is het belangrijk om jouw boodschap visueel over te brengen. Het tonen van bijschriften, logo’s en producten kan helpen om jouw boodschap over te brengen, zelfs in stilte.

Lees hoe je bijschriften aan jouw video toevoegt in het Helpcentrum van Facebook Business.

#2.3 Kader jouw visuele verhaal

Bij het produceren van video voor een klein scherm moet rekening worden gehouden met de afmeting en schaal. Speel met zoomen, bijsnijden en algehele visuele compositie om ervoor te zorgen dat jouw verhaal goed wordt verteld op een klein scherm.

#2.4 Verfijn jouw strategie met statistieken

Facebook geeft prioriteit aan content die zinvolle interacties tussen echte mensen teweegbrengt en video’s die retentie stimuleren. Bekijk CS Insights of CrowdTangle om te zien met welke thema’s en formaten mensen het meest bezig zijn.

Facebook kijkt naar vind-ik-leuks, reacties en andere interacties en hoe lang mensen kijken om Facebook te helpen bepalen welke inhoud distributie-prioriteit moet krijgen. Interacties moeten organisch gebeuren en niet door middel van engagement-aas. Bekijk statistieken op videoniveau om te bepalen welk type video-content echte reacties van het publiek genereert en bouw daarop voort om jouw gebruikers te betrekken.

Lees meer over de vier belangrijkste signalen waarop je je moet concentreren voor video’s die het goed doen op Facebook (originaliteit; kijkgedrag en videokenmerken; loyaliteit en intentie; betrokkenheid) in het Helpcentrum van Facebook Business.

#2.5 Houd de videospecificaties in gedachten

Facebook ondersteund bijna alle soorten videobestanden, maar raadt aan om het .MP4-formaat te gebruiken. De resolutie moet 1080p of minder zijn en ze ondersteunen bestanden tot 10 GB. Video’s mogen niet langer zijn dan 240 minuten. Bovendien raden ze Stereo AAC-audiocompressie aan met 128 kbps of meer.

#2.6 Overweeg de kwaliteit van jouw content

Facebook ondersteund authentieke inhoud en gedrag, dus plaats geen inhoud die ongepast naakt, geweld, clickbait of engagement-aas bevat. We beperken de distributie voor niet-originele content of hergebruikte inhoud uit andere bronnen. Controleer het tabblad Paginakwaliteit of CS Insights om jouw integriteit en status voor het genereren van inkomsten te bekijken.

#2.7 Optimaliseer jouw video-content voor zoeken

Video’s van pagina’s waar mensen proactief naar op zoek zijn – bijvoorbeeld door te zoeken, ernaar te zoeken op Facebook Watch of door rechtstreeks naar een pagina te gaan – zullen over het algemeen meer verspreid worden. Optimaliseer jouw video-content voor zoeken met duidelijke titels, beschrijvingen en tags. Gebruik afspeellijsten en series om video’s met een vergelijkbaar thema met elkaar te verbinden.

Lees meer over het gebruik van afspeellijsten en series in Facebook Tools voor gebruik met video op Facebook: series en afspeellijsten.

#3 Genereren van inkomsten met videocontent

Wat je moet weten over het generen van inkomsten met jouw video-content op Facebook

Wat je moet weten over het generen van inkomsten met jouw video-content op Facebook

Video is een krachtig hulpmiddel voor uitgevers die hun publiek willen informeren en entertainen rond belangrijke nieuwsonderwerpen en de geloofwaardigheid van hun merk willen opbouwen. Meer informatie over het gebruik van video op Facebook vind je in Reporting the News Live op Facebook en Video op Facebook gebruiken voor News Reporting.

Omdat uitgevers Facebook gebruiken om het nieuws te rapporteren en betrokkenheid te stimuleren via dit krachtige visuele format, kunnen ze ook geld verdienen aan de video-content die ze op het platform verspreiden via in-stream-advertenties die kunnen worden gebruikt op zowel Facebook Live als Facebook on-demand video’s.

Met InStream-advertenties, of advertenties die vóór, tijdens en na video-content worden weergegeven, kun je de inkomsten voor jouw nieuwsvideo-content op Facebook maximaliseren. Lees hoe je geld kunt verdienen met video-content die op Facebook wordt verspreid.

#3.1 Welke indelingen zijn beschikbaar voor InStream-advertenties?

Met Facebook kun je via een breed scala aan formaten inkomsten genereren met jouw Facebook Live, short and long-form video-content op het platform.

#3.1.1 Advertentie-indelingen voor Facebook Live

 • Mid-roll
 • Post-roll
 • Image-Ad (Beeldadvertentie)

#3.1.2 Advertentie-indelingen voor korte video-on-demand

 • Post-roll
 • Image-Ad

Bekijk een recente webinarsessie met Rebecca Nathan, manager productoplossingen van Facebook, waarin zij Facebook Live en het genereren van inkomsten voor korte video-on-demand uitlegt.

#3.1.3 Advertentie-indelingen voor lange video-on-demand

 • Pre-roll
 • Mid-roll
 • Post-roll
 • Image Ad

Lees meer over de verschillende InStream-advertentie-indelingen en hoe je kunt controleren of je in aanmerking komt om inkomsten te genereren met korte video-on-demand-content in het Helpcentrum van Facebook Business.

#3.2 Hoe kan ik inkomsten genereren met mijn video-content op Facebook?

Als je overweegt InStream-advertenties te gebruiken voor live en video-on-demand-content, is jouw eerste stap het controleren of jouw pagina in aanmerking komt.

Als je in aanmerking komt, kun je als volgt aan de slag gaan met het genereren van inkomsten met je Facebook Live en video-on-demand-content:

#3.2.1 Inkomsten genereren met Facebook Live Video

Met live InStream-advertenties kun je videoadvertenties en niet-onderbrekende beeldadvertenties rechtstreeks invoegen in jouw uitzending of in inhoud die eerder live werd uitgezonden. Schakel live-advertenties in als je regelmatig live-content publiceert waarmee je ‘live’ of als ‘was-live’-uitzending inkomsten wilt genereren.

Ga om te beginnen naar Facebook Live Producer en je vervolgens naar de widget “In-Stream Ads”. Als het de eerste keer is dat je live-advertenties gebruikt, klik je op ‘Aan de slag’. Je kunt vervolgens de advertentie-indelingen in jouw livestream in- of uitschakelen (Opmerking: dit is momenteel een bètatest met een selecte groep nieuwsuitgevers).

#3.2.2 Inkomsten genereren met video-on-demand-content op Facebook

Met InStream-advertenties kun je inkomsten genereren met jouw long and short-form video-content door korte video- of beeldadvertenties op te nemen die in aanmerking komende video’s (met andere woorden, video’s die in aanmerking komen voor het genereren van inkomsten op basis van het Facebook partnerbeleid voor het genereren van inkomsten en het genereren van inkomsten met content). Gebruik InStream-advertenties als je regelmatig video-content publiceert en jouw inkomsten uit jouw Video on Demand-content wilt maximaliseren.

InStream-advertenties kunnen worden beheerd vanuit je Facebook Creator Studio-account. Advertenties kunnen in specifieke video’s worden geplaatst (automatisch of handmatig), of ingeschakeld worden voor alle video’s op een Facebook-pagina.

Lees meer over het gebruik van InStream-advertenties in het Helpcentrum van Facebook Business.

Lukt het je zelf niet om aan de slag te gaan met deze Facebook-videostrategie? Of heb je er gewoonweg geen tijd voor? Neem contact met ons op. Wij kunnen je samen met de video marketing specialisten van Filmit Videomarketing helpen!