Facebook Shop helpt ondernemers groeien

Wat is Facebook Shop en hoe kun je er geld mee verdienen?Facebook is de afgelopen tijd steeds vaker negatief in het nieuws. En daar proberen ze natuurlijk wat aan te veranderen. COVID-19 heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld en we zijn allemaal gedwongen om vooral thuis te blijven. Als ondernemer ben je genoodzaakt om naar je bedrijf te kijken en om oplossingen te vinden voor het voortbestaan van je onderneming. Drie maanden geleden was het voor sommige ondernemers ondenkbaar om over online verkoop te praten, maar mede door het coronavirus zijn ze gedwongen om over stag te gaan en hebben ze de voordelen van online shoppen ingezien.

Sociale netwerken zijn als gevolg van COVID-19 belangrijker geworden voor ondernemers. Consumenten nemen meer tijd door op sociale media en shoppen steeds meer online. Facebook en Instagram zijn daardoor een verkoopmiddel geworden. Om deze reden heeft de 36-jarige Mark Zuckerberg, CEO bij Facebook) de Facebook de Shop-tool ontwikkeld. Ik zal je in deze blog vertellen wat het is en hoe je het kunt gebruiken om geld te verdienen.

Wat is Facebook Shop?

Mark Zuckerberg, erkende het belang van elektronische handel, vooral op deze momenten waar de meesten gedwongen zijn deze te gebruiken. Daarom creëerde hij een tool genaamd Facebook Shop, om de verkoop via het platform te vergemakkelijken.

Facebook Shop, is de online winkel van het sociale netwerk waarmee je snel en effectief producten kunt verkopen en verzenden. Hiermee helpt Facebook kleine en middelgrote ondernemers die nog niet een webshop hebben en er ook geen verstand van hebben.

Hoe werkt de Facebook Shop?

Het idee is dat winkeliers hun ruimte (gratis) kunnen gebruiken en zelf kunnen aanpassen aan hun wensen. Bovendien kunnen ondernemers advertenties op Facebook inkopen om zichzelf bekend te maken onder hun doelgroep. Ook betalingen van kopers gaan via Facebook, zodat je zelf geen Tikkie of betaalverzoek hoeft te versturen.

In tegenstelling tot andere platforms heeft de Facebook Shop het voordeel dat de producten onmiddellijk zichtbaar zijn, omdat de gebruiker, wanneer hij binnen het netwerk browst, de producten parallel kan zien. Facebook maakt het als platform veel gemakkelijker om met de consument te communiceren, omdat het is ontworpen om de handel te promoten op speciale datums, zoals Cybermonday, Moederdag of Kerst.

Dus zodra de klant het product ziet en besluit het te kopen, kan hij erop drukken en wordt het rechtstreeks naar jouw winkel of naar jouw online profiel geleid, waardoor het aankoopproces wordt vergemakkelijkt.

Lees ook: 7 Tips om Social Media in te zetten voor kleine bedrijven

Voordelen van het gebruik van Facebook Shop

Je weet nu al een beetje over de virtuele winkel van Facebook. Het gebruik ervan kan echter veel voordelen opleveren, aangezien Facebook momenteel het sociale netwerk is met de meest actieve gebruikers ter wereld, waardoor je snel en direct duizenden klanten kan bereiken.

Aan de andere kant is het een eenvoudig hulpmiddel om te gebruiken, omdat je hiermee jouw virtuele winkel of jouw producten zonder tussenpersonen kunt koppelen, waardoor je een platform krijgt waarmee je virtueel kunt verkopen.

Kosten? Dit is ongetwijfeld één van de voordelen van Facebook Shop, aangezien je gratis toegang hebt tot de shop, maar de applicatie biedt je ook de mogelijkheid om te adverteren met een redelijk toegankelijk budget.

Lees ook: Bereik met Facebook advertenties je doelgroep

Het werkt niet alleen met Facebook, momenteel behoren Instagram en WhatsApp ook tot de familie van het sociale netwerk. Hierdoor is het mogelijk om via Facebook Shop ook gebruik te maken van deze twee platforms voor je e-commerce.

Hoe voeg je jouw winkel toe aan Facebook Shop?

Als je eenmaal alle voordelen kent die de nieuwe Facebook-tool jou biedt, zul je deze zonder twijfel willen gebruiken, ik zal je stap voor stap op weg helpen naar je eigen Facebook Shop.

  1. Maak een bedrijfsprofiel namens jouw merk.
  2. Selecteer op jouw computer, tablet of mobiele telefoon het tabblad Store in het profiel van uw Facebook-pagina. Als je het niet ziet, zorg dan dat je profiel zakelijk is.
  3. Selecteer bevestig als je klaar bent.
  4. Voeg jouw producten toe en je bent klaar om ze virtueel te verkopen.

De Facebook-winkel is een heel eenvoudige tool waarmee je producten elektronisch kunt weergeven en verkopen. Het is zonder twijfel een uitstekende optie om jezelf als ondernemer opnieuw uit te vinden.

Nu ben je klaar om geld te verdienen met je eigen Facebook Shop!

PS: lukt het je niet? Dan kan je hier nog meer informatie vinden over Facebook Shop. En lukt het je dan alsnog niet? Bel of mail mij!