Facebook kondigde begin dit jaar aan dat bedrijven binnen 24 uur moeten reageren op privéberichten. Het Messenger-platform is ontworpen om mensen en bedrijven te helpen effectief contact te maken via Facebook Messenger om betekenisvolle resultaten te bereiken. De kern hiervan is het begrip dat mensen en bedrijven een naadloze, betrouwbare manier nodig hebben om iets voor elkaar te krijgen – of het nu gaat om het beantwoorden van een vraag, het doen van een aankoop of het communiceren van belangrijke en relevante updates. We weten dat mensen verwachten dat bedrijven snel reageren, en bedrijven die sneller op berichten van gebruikers reageren, zien betere bedrijfsresultaten.

Paniek onder marketeers?

Facebook wijzigt haar policy voor Facebook Messenger waardoor bedrijven binnen 24 uur moeten reageren op privéberichten, ook in de weekenden. Hoe moet je hier als marketeer of communicatiemedewerker mee om gaan als je klant een vraag stelt in het weekend? Niet getreurd!

Om gehoor te willen geven aan deze hyperverbonden wereld en dus altijd maar bereikbaar te kunnen zijn heeft het Social Media Mannetje via z’n innovatiepartner toegang gekregen tot een closed bèta functionaliteit van Facebook. Het customer engagement-platform zorgt ervoor dat je altijd 7 dagen de tijd hebt om te reageren op openstaande berichten en nooit meer een bericht mist.

Social Media Uitbesteden? Ook in de weekenden!

Social media kanalen zijn er in overvloed. Bedrijven zetten steeds vaker deze social media accounts in om zich te uiten richting de doelgroep. Zakelijk gezien een hele slimme zet. Met een goed uitgedachte social media strategie, kun je op sociale media voordelen halen voor je bedrijf. Je kunt mensen aan je merk verbinden met zo’n social media plan. De directe interactie die bedrijven met hun (toekomstige) klanten kunnen hebben via social media, kan erg waardevol zijn.

Het kost zoveel tijd, hoor ik je denken. Herkenbaar? Dan kun je ervoor kiezen om je social media uit te besteden aan een social media mannetje (of vrouwtje). Het Social Media Mannetje biedt jou de social media specialist(e) die je zoekt. Ik zorg ervoor dat jouw bedrijf actief is op de voor jou belangrijke social media kanalen. Met een goed uitgedacht thema dat bij jouw bedrijf past, deel ik interessante content en posts op jouw social media platforms.

Wat het kost om jouw social media activiteiten uit te besteden? Bekijk m’n tarieven!