Hier zijn 5 vragen die jij jezelf kunt stellen om je te helpen de online winkelervaring voor kopers gemakkelijker te maken.

De COVID-19-pandemie heeft veel bedrijven online gedreven en daarom is een effectieve aanwezigheid op sociale media en sowieso het internet een noodzaak geworden. Veel bedrijven doen dit voor het eerst, dus zo eenvoudig kan het niet zijn.

Gelukkig zijn er veel manieren waarop ze het winkelend publiek online kunnen bereiken, maar ze moeten de online winkelervaring optimaliseren. Dit is de enige manier waarop mensen aankopen gaan doen en steeds terugkomen voor meer. (en nog meer).

Afgezien van het feitelijke proces, zijn hier over het algemeen een paar vragen die jij jezelf zou moeten stellen bij het optimaliseren van de winkelervaring van begin tot eind.

1. Is het mobielvriendelijk? (dûh?!)

De meeste mensen gebruiken tegenwoordig hun telefoons en mobiele apparaten, dus ze verwachten ook een naadloze winkelervaring op alle apparaten. Het is erg belangrijk om potentiële klanten een geweldige mobiele ervaring te bieden, vooral tijdens het afrekenproces. Als je niet kiest voor een mobiele aanpak, zorg er dan in ieder geval voor dat deze responsive is.

Hoewel het afrekenen belangrijk is, zou de ervaring en het gemak van het bladeren door producten en het toevoegen ervan aan het winkelwagentje moeiteloos moeten zijn. Platforms zoals Facebook bieden je manieren om winkelervaringen op te bouwen die gericht zijn op mobiele apparaten. Facebook Shops is er een van.

2. Kunnen klanten aankopen doen in slechts een paar klikken?

Een te ingewikkeld afrekenproces zal leiden tot meer drop-offs, dus dit moet worden vereenvoudigd. Tel alle klikken die een klant nodig heeft om een aankoop te doen. Het is ideaal om in ieder geval enkele hiervan te verwijderen. Als je een geboortedatum vereist, worden er ongeveer 11 klikken of tikken aan het proces toegevoegd. Denk na over wat je nodig hebt en niet om wrijving te minimaliseren.

3. Hoe snel is jouw site?

Een van de redenen waarom kopers een aankoop niet doen, is de trage laadtijd van afrekenpagina’s. Dit kan ertoe leiden dat de klant twijfelt aan zijn keuze of hem dwingt te vertrekken voordat hij zijn betaling heeft voltooid. De laadsnelheid van jouw website, vooral tijdens het afrekenen, is belangrijk en je moet ernaar streven deze te verbeteren.

4. Welke betalingsmethoden accepteer je?

Door meer betaalmethoden aan te bieden, geef je meer mensen de mogelijkheid om op jouw website te kopen, wat leidt tot een toename van online verkopen. Het is altijd een goed idee om lokale en moderne betaalmethoden te accepteren om aan te sluiten op de behoeften van jouw klanten. Betalingsopties zoals ApplePay zijn ook geweldig, omdat ze je helpen meer consumenten te bereiken. Afrekenen op Facebook of Instagram is een andere manier om betalingsflexibiliteit te bieden.

5. Wat is jouw retourproces?

Maak het retourneren eenvoudig, aangezien in ieder geval sommige van jouw klanten een deel van hun aankopen willen retourneren. Een van de dingen die je kunt proberen, is het maken van een speciale pagina op jouw site met een duidelijke beschrijving van jouw retourproces en het gemakkelijk maken voor mensen om een retourzending te doen als dat nodig is.

Je kunt voor deze mogelijkheid zelfs een vooruitbetaald retouretiket aanbieden bij jouw bestellingen. Meer informatie over retouren vind je in Handelsbeheer van Facebook.